Om jeg har fostret en kommende statsmand er endnu uvist, men den unge mand fyldte 10 år den 11. september, og han havde bestilt en fest med det hele. Dvs. jeg fik talt ham fra idéen med hummer og crème brulée til 25 mennesker, så vi endte på et kompromis med bl.a. hapsere med kyllingelevermousse og cupcakes.
Knækbrødshapsere med kyllingelevermousse
Jeg er i en knækbrødsfase, hvor jeg simpelthen ikke kan få knækbrød nok. Inspireret af min brors knækbrødsopskrift, ælter, ruller og udskærer jeg knækbrød i alle former og smagsvarianter.
Knækbrød (ca. 20 stykker)
- 1 dl. vand
- 10 gr. gær
- 10 gr. olie
- 100 gr. rugmel
- 50 gr. grahamsmel
- 30 gr. hvedemel
- 2-3 tsk. salt
- 3 spsk. blandede frø: sesamfrø, hørfrø, græskarkerner, solsikkefrø
Jeg bagte 3-dobbelt portion. Den ene halvdel udstak jeg til små cirkler og den anden halvdel skar jeg i stænger, som jeg drysssede med henholdsvis nigellafrø, sorte birkes og flagesalt med røget piment fra Meyers - også kaldet Frederiksberg salt fordi det er dyrt og lidt snobbet :-)
Kyllingelevermousse (lånt fra kogebogen "Et bord i Toscana")
- 6 kyllingelevere
- 1 løg i tern
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. ansjospasta på tube (fås i Supermarco) eller 1 frisk ansjos
- 1 tsk. tomatpuré
- 1 glas hvidvin
Serveres på knækbrødshapsere eller hårdt ristet brød pyntet med revet parmesan og ristede pinjkerner, friske basilikumblade eller kapers.
Cupkakes-værksted
Hvor mange cupkakes spiser 25 mennesker? Mange!!
Grundopskrift til ca. 18 cupcakes
- 2 æg
- 3 dl. sukker
- 100 gr. smeltet smør
- 3 dl. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl. mælk
Det er kun fantasien, som sætter grænser for, hvad man vælger af fyld til at peppe grunddejen op med. Mit valg fald - i samråd med fødselsdagsbarnet - på følgende variationer:
Oreos og chokolade
I bunden af hver muffinsform lægges en Oreo småkage. Dejen røres med 2 spsk. kakaopulver og 100 gr. hakket chokolade og hældes over Oreo'en, så den bages med i bunden af cupkaken.
Pyntes med frosting rørt med 1 spsk. kakao og en Oreo på toppen. Én af disse og man er mæt i flere timer.
Hindbær og hvid chokolade
Pyntes med frosting rørt med rød frugtfarve og kulørt krymmel.
Dejen røres med bananmos af 2 modne bananer og 50 gr. hakket mørk chokolade og pyntes med gul glasur og farvet krymmel.
P.S.
En ven på bloggens FB side efterlyser forklaringen på forskellen på muffins og cupcakes. Jeg har lavet lidt research og er nået frem til følgende:
En muffin er større, dejen er ligesom hævet op over formen, og den har også tit mere karakter af en bolle end en kage.
En cupkake er mindre, og toppen er flad, så der er plads til rigtig meget frosting. Generelt er cupcakes mere fantasifuldt og overdådigt pyntede end muffins, så de ikke kun smager godt, men også tager sig godt ud.
.... supplerende oplysninger til forklaringen modtages med kyshånd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.