Igen i år deltog jeg i et fantastisk kage-orgie kamoufleret som en kage-konkurrence i silende regn i Frederiksberg Have. Sidste år vandt jeg førsteprisen med en sommerlagkage, og i år fik jeg den prestigefulde publikumspris for en sommercheesecake med jordbærfyld og hyldeblomstgelé.
Kagen består af en kikse-/makronbund med kanel, en kærnemælksfromage med jordbærpuré og en hyldeblomstgelé som topping.
Sommercheesecake:
Bund
- 100 gr. digestivekiks
- 200 gr. makroner
- 150 gr. smør
- 2 tsk. kanel
Kærnemælksfromage med jordbærpuré
- 4 dl. kærnemælk
- 170 gr. mascarpone
- 4 spsk. flormelis
- 1 stang vanille
- 5 blade husblas
- saften fra ½ citron
- 200 gr. jordbær (gerne frost)
- 3 spsk. sukker
- ca. 6 friske jordbær til pynt
Husblassen opblødes i 1 dl. vand. Når den er blevet blød, hældes vandet fra og husblassen smeltes ved svag varme med citronsaften. Pas på det går stærkt!!
Problemet med husblas kan være, at det laver de der kedelige trevler, når det blandes med andre ting. Det kan undgås ved at blande ca. 1 dl. af kærnemælksmassen op i gryden til den smeltede husblas under omrøring. Så justeres husblassen temperatur til resten af massen. Dernæst hældes husblassen ned i resten af massen igen under omrøring og massen hældes ud over kiksebunden.
Nu skal kærnemælksfromagen størkne i køleskabet 2-3 timer.
Når massen er størknet dekoreres den med skivede jordbær, som lægges oven på fromagen.
Hyldeblomst-topping
- 3 dl. hyldeblomstkoncentrat
- 12 gr. gelatinepulver
Hyldeblomst-toppingen hældes forsigtigt over kagen, når kærnemælksfromagen er størknet, så den lægger sig som et låg, der lige akkurat dækker jordbærrene. Kagen stilles på køl igen, til geléen er størknet.
Når geleén er størknet pyntes kagen med friske hyldeblomster og evt. sølvstøv.
Før konkurrencen Og efter... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.