mandag den 13. januar 2014

Januar


Så er julen ovre, og jeg er tilbage på bloggen her efter en måned i julens tegn på min juleblog Endelig jul.


Nu sidder jeg på min pind og kigger ud på sneen og drømmer om de ting, jeg skal i gang med i år.

Første projekt er 3 uger praktik her i januar hos Selskabet for Kirkelig Kunst. Her skal jeg se på broderi, røre ved broderi, lære om broderi og øve mig på broderi. Jeg glæder mig meget, men er også en smule nervøs for, om jeg er god nok til at kunne hamle op med de dygtige damer, som sidder fast derinde og broderer kunst til kirkerne.


Jeg har pudset nogle af de gængse broderisting af i min juleferie, så må jeg se, hvad ugerne bringer.

Hvert år byder som regel på et større projekt - en slags 'master-class' - som kræver lidt ekstra tid. For 2 år siden var det mit patchworktæppe.

Sidste år havde jeg en større opgave på mit studie, som skulle munde ud i en quiltet jakke i råsilke. Jeg nåede rigtig langt - men blev ikke færdig. Nu har jeg besluttet mig for, at den skal være færdig snart, og derfor er ét af projekterne i 2014 at quilte på maskine.

 

Selv om 'master-class' 2013 ikke helt er i mål, så har jeg snydt lidt og begyndt på 2014's store projekt. Sidste år var jeg så heldig at få fingre i en hel masse prøver på gamle møbelstoffer.
Noget af det stof er blevet til kaffevarmere til Bodum-kander.

I blandt stofprøverne var også en hel masse taft-prøver. Jeg ville nødig have en hel sofa i det skinnende, glatte stof. Men jeg vil til gengæld gerne have en nederdel i det.


Det skal være en patchworknederdel syet af sekskanter. Lige nu er jeg i gang med de mønstrede sekskanter og derefter kommer turen til de ensfarvede. Alt skal sys i hånden, så en realistisk deadline er nok, at jeg kan have den nederdel på til årets julefrokoster.

 
 
Et sidste projekt, som realistisk set kommer til at tage mere end bare 2014, er, at jeg skal lære at strikke. Jeg har i mange år kunnet slå masker op, strikke en rimelig ret og en frygtelig vrang.


Men efter et strikkeforløb på studiet, er jeg endelig kommet i gang med at blive bedre. Og som med så meget andet, er der kun én vej frem, og det er gennem øvelse.Jeg har kastet mig over perlestrik og strikker prøver i alle mulige garntyper, og det går laaaangsomt fremad. Kan stadig bedste lide det tykke garn og ditto pinde, som skjuler, at jeg strikker meget løst.

Første reelle opgave er et stk. strikket tilbehør til en uldfrakke, som jeg skal sy på studiet i februar. Men mere om det senere.

3 kommentarer:

 1. Skønt med en fellow knitrer �� glæder mig til at beundre resultaternr.

  SvarSlet
 2. Sikken du kan!!!
  Kæft en god idé med en nederdel i patchwork, vil du fore den????

  SvarSlet
 3. Tal for jeres kommentarer.

  Kristina, der kommer nok til at gå en rum tid, før jeg tilnærmelsesvis er lige så dygtig en strikker som dig ;-) Men det går med baby-steps.

  Binemor, jeg kan se, at du et lignende projekt kørende. Patchwork er altså fantastisk. Er ret vild med dine retrostoffer. Og for at svare på dit spørgsmål, så skal den helt sikkert både fores og patchworken skal understøttes med vlieseline og måske også en tynd bomuldsvoile. Det vil tiden vise, når jeg engang når så langt ;-)

  Du ved det er altid let at drømme om alle projekterne :-)

  SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.