Endelig jul


I december måned 2010 startede mit blog-eventyr i det små med en jule-blog. Julen 2011 genopstod den med en DIY julekalender med masser af hyggelige juleprojekter både til øjet og til ganen.

Jeg elsker jul, glæder mig allerede afsindigt til november måned, hvor jeg så småt kan gå i gang igen, og  jeg nyder hver en lille forberedelse i form af julebag, julepynt, julelys og julehygge.

Jeg har funderet over, hvorfor jeg er så glad for jul. Jeg tror, at jul for mig forener alt, hvad jeg holder af og synes er sjovt.

Jeg kan få lov til at være kreativ og sysle med småprojekter, tænde lys i alle rum og forberede og spise god mad, masser af honningkager og overdådig konfekt.



En af de absolut bedste projekter, jeg havde denne jul, var mit mini-julepynt-værksted en uges tid før jul. Jeg havde en fri-eftermiddag og havde længe gået og luret på noget fint papir, jeg havde købt  i løbet af året uden rigtig at vide, hvad jeg skulle bruge det til.

Det sjove ved den proces var, at jeg bare gik i gang, og så dukkede idéerne op efterhånden. Nogle af tingene blev kasseret i processen (ellers ville det vel ikke være en proces?!), men der kom nogle fine unika-ting ud af den eftermiddag.

Se alle dem alle her.



I min udestue - også kaldet mors værelse - kan jeg få afløb for mange af mine jule-projekter. Jeg lavede blandt andet også snefnug i rørperler til at hænge i vinduerne.


Og fyrfadsstager i frostet glas med stjernemønster og sølvglimmer - lige i overkanten men ikke desto mindre rigtig sjovt.


 Jul er også et mekka for alt, der er sødt og godt. I mere end 10 år har jeg bagt honningkager i store mængder og pyntet dem med glasur og glimmerkrymmel.


Over årerne er der kommet hjælpsomme børnehænder til, som gør projektet til et fælles familie-juleprojekt men resultatet knap så æstetisk, som det var tænkt i mit hoved. Men det handler om at gøre det sjove også selv om, det ikke er helt perfekt.