fredag den 6. april 2012

Påske-ægge-gække


Da jeg var barn sendte jeg altid et gækkebrev til min farmor og farfar, som boede i Århus (ja, sådan blev det stavet i forrige århundrede). Og hvert år kunne de simpelthen ikke gætte, hvor det kom fra og måtte kvittere med et påskeæg. Men ikke et hvilket som helst påskeæg. Min farmor gik op i chokoladeafdelingen i Salling og købte et stort hjemmelavet påskeæg fyldt med nougat og marcipan og overtrukket med tyk, mørk chokolade. Ægget blev lagt i en gul æske foret med lysegrønt silkepapir og sendt den lange vej med posten til barnebarnet i København. Det var en stor fryd at åbne den store æske og tage den første bid.


Nu er det mine børn, der sender gækkebreve og modtager påskeæg fra deres bedsteforældre, men jeg klipper stadig gækkebreve. Disse gækkebreve klippet i silkepapir skal ikke sendes, men lægges på påskebordet som bordkort.


Ud af pap, lim og silkepapir har jeg lavet et påskeæg, som ikke kan spises, men i stedet kan pynte i vinduet eller på en lysegrøn gren fra haven.
Jeg har klippet en masse cirkler på størrelse med en 5-krone i silkepapir. Cirklerne har jeg limet på begge sider af et stykke pap klippet i æggeform, så cirklerne overlapper hinanden.


Jeg har ladet cirklerne gå længere ud end kanten og så klippet det overskydende papir af bagefter. Til sidst er motivet fikseret med 1 lag decoupagelim til papir.

Nyd påskedagene og hold øje med bloggen, der er stadig flere påsketing på vej.

3 kommentarer:

  1. Tak for denne fine ide! :)

    SvarSlet
  2. Selv tak for kommentarer!! Kan godt sige, at bordkortene vakte stor lykke.

    SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.