lørdag den 18. juni 2011

Piratfødselsdag - DIY


 Min yngste søn Jeppe fyldte 6 år i begyndelsen af juni, og som de tidsøkonomiske forældre vi er, så lykkedes det os med forældre-list at sælge et genbrugskoncept til fødselaren til den obligatoriske børnefødselsdag -  piratfødselsdagen - som storebror Valdemar allerede havde afprøvet med stor succes et par år tidligere.

På nettet havde vi fundet billeder af forskellige piratafskygninger, som resulterede i denne invitation:

Piratfødselsdag
Kære Valdemar!
Vil du komme til piratfødselsdag lørdag den 4. juni 2011 fra klokken 14.00 til 17.00. Dine forældre er velkomne til at komme og få en kop kaffe fra klokken 16.30.
Vi skal spise boller og slik, på skattejagt og hygge os.
Mange pirathilsner fra Jeppe


På nettet kan man i dyre domme indkøbe al slags pirattilbehør, men både Tiger-butikkerne og Søstrene Grene har også fra tid til anden fine ting - så hold øje og spar penge.  


Foruden balloner, servietter og små kageflag var jeg så heldig at få den lokale Tiger-butiks sidste restlager af piratflag, så de kunne vise vej ud ved hoveddøren og vejre i vinden på en dejlig sommereftermiddag.


Til alle sørøverne havde vi  klippet en klap i sort karton og hæftet en elastik fast med en lille hæftemaskine. Til første piratfødselsdag havde vi desuden indkøbt store stykker sort karton, så drengene selv kunne folde en sørøverhat efter denne skabelon, som jeg fandt i en gammel fødselsdagsbog.


Til at pynte hatten med havde vi printet nogle dødningehoveder ud, som ungerne klippede ud og limede på hatten. Dødningehovederne havde vi fundet på Dansukkers hjemmeside.


Ingen piratfødselsdag uden en skattejagt. Fordi piraterne kun var 6 år gamle, havde vi skåret den oprindelige skattejagt på 7 poster ned til 4 poster:
  • Smage med bind for øjnene: salt, sukker, citron, youghurt, pålægschokolade, honning, rosiner, havregryn osv.
  • "Kims leg": børnene kigger på 20 ting på en bakke i 30 sekunder, derefter dækkes tingene til, og de skal huske så mange ting som muligt.
  • Klipsekæde: hvor lang en kæde kan børnene lave ud af klips på 3-5 minuttter.
  • Ringspil - kan også erstattes eller suppleres af en variation, hvor de skal kaste en bold i en spand eller bowle med en bold og 6 styk halvanden liters sodavandsflasker.
Skatten var slikposer gemt i en skattekiste, som overpiraten vogtede over nede i vaskekælderen (han havde nær skræmt livet af Emil). Skattekisten er fundet på nettet - husker desværre ikke hvor - men til første fødselsdag lavede vi en skattekiste af en skotøjsæske, som vi beklædte med sort karton udenpå og med silkepapir indvendig.


Uden mad og drikke holder piraterne ikke en hel eftermiddag, så der var selvfølgelig også forplejning i form af brunsvigerboller og piratsmåkager.


Formen til piratsmåkagerne har jeg fundet på hjemmesiden Drengeunivers.


Vejret var med os, drengene hyggede sig, fødselaren var godt tilfreds, da dagen var overstået, og vi forældre havde endnu engang bevæget os helskindede igennem disciplinen "børnefødselsdag".

God fornøjelse!


P.S. Nårh, ja og så fik den barnlige mor også lov til at klæde sig ud som pirat.


     
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.