onsdag den 24. august 2011

Små gode ting

Jeg er en samler - det erkender jeg blankt. Jeg samler ikke på noget bestemt, men jeg kan næsten ikke gå forbi en lille skåle, en gamle dåse eller en fin rulle indpakningspapir, uden at jeg købe det. 

Tag et kig i mit skatkammer og se, hvad jeg har samlet det sidste halve års tid og send gerne billeder eller link til dine personlige skatte på bloggens Facebook-side, ved at trykke "Like" til højre på siden.De 2 øverste ting er loppefund, som jeg har støvet op på mit lokale loppemarked bag Frederikgsberg Rådhus - hver lørdag frem til 23. oktober.

Den lille turkise æske er resultatet af en udflugt til det italienske supermarked Supermarco i Sydhavnen: http://www.supermarco.dk/ Hvis man er lidt pjattet med Italien, er det her sted et must. Jeg skulle egentlig kun have en ny gummiring til min lille espressokande, men kom hjem med al verdens ting. 

Duftlyset er en souvenir fra et besøg på et af Sydsveriges mange skønne spa- og badehoteller Hotel Skansen i Båstad: http://www.hotelskansen.se/


Genbrugsbutikker er der mange af. Den lille glasskål har jeg fundet i den lokale genbrugsbutik - en skjult perle - Loppeshoppen http://www.diakoniaaret.dk/Default.aspx?ID=482 på hjørnet af Smallegade og Søndre Fasanvej. De har køkkentøj i kælderen og tøj i stueetagen - bl.a. en fantastisk samling af tørklæder til en 20'er.

De farvestrålende uldkugler er fundet hos Søstrene Grene: http://grenes.dk/index.php, som er værd at holde øje med, hvis man har en krea-elsker i maven.

Supermarco er også leveringsdygtig i den mintgrønne papirspose, som indeholder tørgær med vanillesmag. Men ikke en hvilken som helst tørgær. Dette er tørgær, som er så himmelsk, at kagerne bliver båret frem af engle  - at dømme efter indpakningen.

Den røde dåse er en traditionel japansk tedåse, som jeg har købt i Butik Taeko i Gothersgade: http://www.aok.dk/shopping/boutique-taeko Foruden tedåserne har de japansk papir, skåle og tekopper i alle størrelser og mønstre og tilbehør til sushi-servering. Det er rørende billigt og en guldgrube af æstetik.


For nylig drak jeg kaffe med en god ven på kaffebaren Granola på Værnedamsvej: http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/granola De har alle mulige lækre ting på hylderne, men jeg faldt for de franske violpastiller. Jeg har ikke smagt dem, jeg nænner ikke at ødelægge indpakningen, men den er også alle pengene værd.

Sæben er købt i Urtehuset på Gammel Kongevej 113 og kommer fra Badeanstalten: http://www.badeanstalten.dk/dk/virksomheden.htm som producerer sæbe, bodyscrub, duftlys ovs.

Jeg har en svaghed for stempler. Nogen vil måske genkende den fantastiske mælkebøtte, som også pryder bloggens logo. Disse stempler har jeg købt sidste år i Amsterdam i den mest fantastiske butik, som forhandler og specialfremstiller alle afskygninger af stempler: http://www.posthumuswinkel.nl/catalog/index.php

Den røde glasvase er en minature-udgave af de klassiske hyacintvaser. Den er beregnet til krokus, men der gør sig også godt med perlehyacinter - eller som her med lathyrus fra haven. Den er købt i en lille butik i Strædet i indre København, som jeg desværre har glemt navnet på, som sælger keramik, vaser, glas og pynt til hjemmet.

God tur i gemmerne!!

2 kommentarer:

 1. Hej Kreakvinde,
  Så fik du sørme spoleret min dag; i stedet for at lave noget fornuftigt, så som at rydde op, ordne regnskab eller sortere tøj til Røde Kors, eller gå udenfor og nyde de sidste rester sol, så sad jeg pludseligt dér og læste din blog fra ende til anden!
  Må jo indrømme, det var hyggeligt, men samtidigt meget frustrerende og præstationsangstprovokerende, for selvom jeg ingen børn & hus har, og på det sidste har trappet kraftigt ned med det frivillige arbejde, så er det år og dag, siden jeg sidst syede, bagte, klippe-klistrede eller skrev noget kreativt.
  Mine elskede juleting var vist ikke engang fremme sidste år...
  Det må jeg til at finde rum til igen!
  Du mindede mig i hvert fald lige om, at jeg er nødt til at huske på min kreative side igen, hvis den travle hverdag ikke skal kvæle glæden.
  Tak for sparket :)
  Sofie
  Ps: midtvejskriser kan også være et godt spark, - jeg sagde op kort før min fyrreårs fødselsdag og blev selvstændig. Har stadig ikke fortrudt det, skønt der er lidt mere fart over feltet...

  SvarSlet
 2. Kære Sofie!

  Tusind tak for din kommentar - den blev jeg sgu' glad for :-)

  Det er selvfølgelig ikke tanken at bloggen skal være præstationsangstprovokerende, men jeg kan godt følge den tanke. Jeg kommer også af og til forbi en blog eller en hjemmeside, som giver mig den følelse.

  Men pointen for mig har været, at sige til mig selv, at jeg kun må kaste mig ud i ting, som jeg synes er sjove - hvad enten det er omfattende projekter eller en lille dims. Og det har givet meget livsglæde.

  Som du måske kunne læse lidt mellem linierne, så har jeg også puslet med tanken om at springe ud som selvstændig, men jeg har endnu ikke fundet min specielle niche.

  Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad du har kastet dig ud i?

  Hilsner fra Katrine

  SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.