onsdag den 16. januar 2013

Genbrugs-januar


Jeg bliver aldrig helt gode venner med januar. Jeg synes, den er både trist og mørk. Ingen penge, de er brugt på and og nytårskrudt, til gengæld er man lidt tung i det oven på for mange honningkager.

Jeg går lidt i hi og venter på lys. Rydder lidt op og bruger af lagrene. Som nu forleden da vores overbo kom for at låne noget farin til småkagebagning. Så ville mine unger også bage, hvilket var en kærkommen lejlighed til at få ryddet ud i nogle af julens søde rester.


Resten af de skønne amarena kirsebær fra ris a'la manden og en stump marcipan røg i min grundopskrift på cupcakes sammen med en stor håndfuld knuste makroner og blev til en himmelsk mundfuld, som vi spiste med stor fryd. (De voksne fik endda portvin - fordi det er januar.)

4 kommentarer:

 1. mmm det ser dejligt ud.
  Nogen chance for smagsprøve på lørdag? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er desværre spist for længst :-) Men jeg bager gerne en anden model og tager med lørdag.

   Slet
 2. Jeg har lavet min helt egen tradition; Gløgg & Bajerliter, som finder sted i starten af januar hvert år (hvis jeg altså husker at invitere folk, og har overskud nok til at arrangere det...).
  Ordet Bajerliter opstod, da min første mobil med intelligent ordbog havde det lidt svært med ordet ÆBLESKIVER, og siden er det hængt ved.
  Jeg inviterer og laver gløgg & æbleskiver (eller køber det og varmer det op...), og mine gæster medbringer så nogle julerester, de gerne vil af med; slik, småkager, hjemmelavet konfekt (sjældent), et halvt nedbrændt kalenderlys, julemusik... you name it!
  Det koster ikke så meget, men er vildt hyggeligt i en grå og kedelig måned...
  :-)

  SvarSlet
 3. Sofie, det lyder fantastisk. Har selv et år holdt et tilsvarende arrangement i januar, som var en kombination af for få advents-søndage til at nå og se alle og for meget jule-guf i overskud.

  Det er saligt at jule i januar :-)

  SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.