lørdag den 11. maj 2013

Make-over med indbygget overraskelse


Nu har foråret endelig bidt sig fast, og det er på tide at pakke dynefrakken væk og lufte en lettere frakke.


Den røde cottoncoat har fulgt mig i mange år, og den slags sætter sine spor, så den var efterhånden både falmet og temmelig plettet. Jeg besluttede mig for at give den en make-over i form af en ny farve og lidt opstramning på designet.


Frakken er "født" med en masse detaljer i form af knapper, bæltestropper og et halvt slag på den ene skulder. Før jeg farvede den, fjernede jeg alle detaljer, så den fremstod mere ren og dermed også var nemmere at indfarve.


Den er indfarvet i vaskemaskinen med farven Navy Blue Dylon maskinfarve. Jeg har indfarvet flere tekstiler på den måde, og det er magisk hver gang, man hiver et stykke ny-farvet tekstil ud af maskinen. Magien denne gang var dog endnu større, for min frakke var blevet 2-farvet.


Tekstilfarve egner sig til indfarvning af tekstiler i bomuld, men oftest er sytråd lavet af polyester, som er kunststof, og det tager derfor ikke imod farve.

Jeg HAR hørt efter i tekstillære, men jeg havde ikke tænkt på den lille detalje. Heldigvis er resultatet efter min mening blevet bedre, end hvis frakken var endt som ren navy-blå, og jeg har det som om, jeg har fået ny frakke.

3 kommentarer:

 1. Den er blevet vildt flot, tillykke med den nye frakke :-)

  SvarSlet
 2. Den er blevet skøn!! En dejlig detalje med den røde tråd ... :-)

  SvarSlet
 3. Tak til jer begge!

  Jeg er faktisk også rigtig godt tilfreds. Om end jeg må sige, at den ekstra detalje med de røde syninger var en overraskelse for mig også ;-)

  SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.