lørdag den 22. januar 2011

Content vs. happy

Jeg er helt sikkert ikke det eneste menneske, der tager sit liv op til revision. Jeg kalder det midtvejskrise, fordi jeg ikke har et bedre udtryk til at dække, hvad det er, jeg har sat i gang.

Mange er sikkert lykkedes med projektet, og nogle har gjort det til deres levevej at fortælle om de forandringer, det har medført. En af dem er Alexander Kjerulf.

Han startede for nogle år siden Projekt Arbejdsglæde, hvor han forsøger at synliggøre, hvad arbejdsglæde er for en størrelse, og hvordan man opnår den.

Jeg har som oftest en naturlig skepsis over for "selvhjælpsfolk". Men tommelfingerreglen i den sammenhæng er vel at bruge det, man kan, og lade resten ligge.

For nylig så jeg et klip med Alexander Kjerulf, hvor han funderede over forskellen mellem at være content og happy i forhold til sit arbejde. Tilfredshed med sit arbejde handler om fleksible arbejdstider, frugtordning og gode julefrokoster.

Glæde ved sit arbejde stikker meget dybere og handler om - nårh ja.... at være glad.

Jeg synes, at den sondring er virkelig fin. Jeg har nok i lang tid været tilfreds med mit arbejde - men ikke glad.

På min jagt efter arbejdsglæde bliver et vigtigt parameter helt sikkert, at det skal være sjovt. Så nu samler jeg på ting, der er sjovt at lave. Måler og vejer dem, holder dem op imod hinanden, gemmer dem i imaginære æsker, hvor de ligger og gør mig glad.

Lige nu er min favorit helt sikkert denne blog!!

Se Alexanders oplæg her:
http://video.tedxcopenhagen.dk/video/910935/alexander-kjerulf-happiness-at?utm_source=Nyhedsbrev+om+arbejdsgl%C3%A6de&utm_campaign=8b60c6a695-Nyhedsbrev_om_arbejdsglaede&utm_medium=email

1 kommentar:

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.