mandag den 30. juli 2012

Verdens Broderidag


I dag den 30. juli 2012 er det Verdens Broderidag. En begivenhed, som er udsprunget i Sverige, og introduceret i Danmark af brodøserne Tine Wessel og Rikke Ruff. Tine bestyrer Broderibloggen, og her er masser af gode idéer og broderividen at hente.


Pablo Picasso


Tanken med den danske udgave af Verdens Broderidag er, at alle deltagere broderer et kvadrat med samme motiv - en fredsdue inspireret af bl.a. Picassos fredsduer. Senere sys alle kvadraterne sammen til et "freds-tæppe", som skal udstilles den 21. september på FN's Internationale Fredsdag.


Hjemmefra havde jeg downloadet skabelonen, overført den til et stykke groft hør, hvor jeg havde strøget en tyk vliesline bagpå og broderet konturerne af duen op med bagsting og dens olivengren med fladsting. Og så var jeg klar til at dukke op ved Frederiksberg Bibliotek og deltage i broderi-eventen. Jeg har været så fræk at hente et billede fra Broderibloggens Facebook side, for at illustrere hvordan vi sad i solen og broderede (og snakkede) på livet løs.


Fra Broderibloggens Facebook side
Efter 2½ times arbejde fik jeg fyldt duens krop med applikationer, broderisting, perler og pailetter.


Og så kom den op at hænge sammen med alle de andre fantastiske bud på en fredsdue.
Hvis nogen har fået blod på tanden, kan man stadig nå at få et kvadrat med. På Broderibloggen ligger både skabelon og adresse, hvor man kan sende sin due hen. Der er frist midt i august.


 Nu glæder jeg mig bare til at se det færdige tæppe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.