mandag den 27. august 2012

Studieplads


Min mand har bygget et skrivebord til os, hvor vi kan sidde side om side og arbejde. Det blev færdig på vores bryllupsdag, og det er en bryllupsgave, som man virkelig kan bruge til noget.


Efter at have siddet en eftermiddag på Ikea-skamlen kunne jeg godt mærke, at der manglede en lille hynde at sidde på.

Nu gemmer jeg jo heldigvis alting, så det var bare et spørgsmål om at finde noget skumgummi og en rest stribet stof frem fra gemmerne.
Jeg klippede skumgummi og stof ud, så det passede med skamlens siddeflade. Husk sømrum på 1 cm. hele vejen rundt på stoffet til hyndens overside.

Til hyndens underside valgte jeg et stykke kraftigt, mørkeblåt jeansstof med stræk. For at slippe for at sidde på trykknapper eller lynlåse lavede jeg en konvolutlukning.


Jeg ved ikke om, det er det korrekte navn, men det er en rigtig smart lukning til puder og hynder. Bagsidestoffet klippes i 2 stykker. I siderne lægges 1 cm. sømrum til, men på midten lægges 6 cm. sømrum til på begge stykker. Lav et ombuk på begge stykker på 2-3 cm., stik det fast på maskinen og pres det. Jeg har valgt en rød tråd som kontrast til det mørkeblå.

Når du syr over- og underside sammen, lægger du de 2 bagstykker oven på hinanden, så de overlapper med 3-4 cm. På den måde dannes en fold, som du kan komme hynden ind i, når betrækket er færdigt.


For at holde hynden fast på skamlen, syede jeg desuden 2 stropper i 3 cm.'s bredde (2 stykker stof i 9 cm.'s bredde, som foldes 2 gange og stikkes) med velcro i enderne, som blev syet fast i betrækket. De skal være så lange, at de kan samles under skamlen, så den ligger fast. 
 
Nu sidder jeg blødt og godt og er klar til mange timers læsning og håndarbejde på min nye studieplads.
 


3 kommentarer:

  1. Den ser dejlig ud den arbejdsplads ;)

    SvarSlet
  2. Det er den også :-) Glæder mig til at "fylde mig med viden"

    SvarSlet
  3. Held og lykke med det nye studie. Glaeder mig til at hoere mere....:-)

    SvarSlet

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.